הסיפור שלנו
בשנת 2024 הפכה המסעדה למקום לאירועים בלבד. אנחנו עדיין קוראים לה ״המסעדה״, אך בפועל מדובר מקום לאירועים.
את “המטבח של רמה” הקימה רמה בן צבי בשנת 1995 מתוך כמיהה לעיסוק קרוב לאדמה, קרוב לבית וקרוב ללב.
המקום, שהחל את דרכו כמסעדה קטנה בסככה עם כמה שולחנות בחצר הבית, הפך לאורך השנים לאחת מאבני היסוד של הקולינריה הישראלית, והיה בין הראשונים להביא לארץ את בשורת המטבח המקומי ואת החיבור בין הגינה לצלחת.
בנובמבר 2016 נשרפה המסעדה כליל בשריפת יער. מהר מאוד החלטנו להתגייס למאמץ משותף ולהקים מחדש את המקום, שהיה ועודנו הלב הפועם של המשפחה ובית לעובדים ולאורחים רבים.
ההקמה מחדש סימנה גם ציון דרך להעברת המושכות לדור הבא.
במרץ 2019 נפתח המקום מחדש בהובלתה של אלה בן צבי.
המקום לאירועים בגלגולו החדש יושב על יסודות המסעדה שקדמה לו — פיזית, קולינרית ורוחנית — ומביא עמו רוח חדשה וטעמים רעננים. את המטבח מוביל בכישרון רב השף גיל טולדנו.
אנו מארחים שמחות משפחתיות, אירועים עסקיים, סדנאות, ימי גיבוש, כנסים וכל סיבה להתכנסות וחגיגה.
מדי פעם אנו פותחים את המקום לקהל הרחב באירועי ״פופ-אפ״ מיוחדים. עדכונים על אירועים כאלה יפורסמו ברשתות החברתיות ובאתר.
חוויה קולינרית ים תיכונית
המסעדה נטועה בהר, עטופה בחורש הטבעי ופונה לנוף השקט ועוצר הנשימה של הרי יהודה ושפלת החוף. כל העשיה במסעדה, מחומרי הגלם וטכניקות הבישול, דרך עיצוב המקום ובחירת כלי ההגשה ועד השירות הקשוב והחם מכוונת לתת לאורחים חוויה שלמה של חיבור לאדמה.
התפריט הוא מפגש קולינארי ים תיכוני, מפרובנס שבדרום צרפת
ועד המטבח הערבי המקומי, שבבסיסו תפיסה הגורסת פשטות
והצמדות לאדמה ולתנאי המקום.