הסיפור שלנו

את “המטבח של רמה” הקימה רמה בן צבי בשנת 1995 מתוך כמיהה לעיסוק קרוב לאדמה, קרוב לבית וקרוב ללב.

המסעדה, שהתחילה כסככה קטנה עם כמה שולחנות בחצר הבית, הפכה במרוצת השנים לאחת מאבני היסוד של הקולינריה הישראלית והיתה מבין אלו שהביאו לארץ את הבשורה של מטבח מקומי והחיבור בין הגינה לצלחת.

בנובמבר 2016 נשרפה המסעדה כליל בשריפת יער. מהר מאוד החלטנו להתגייס למאמץ משותף ולהקים מחדש את המסעדה, שהיתה והינה הלב הפועם של המשפחה ובית לעובדים ולאורחים רבים. ההקמה המחודשת היוותה גם ציון דרך עבורנו להעברת המושכות לדור הבא.

במרץ 2019 נפתחה המסעדה מחדש בהובלתה של אלה בן צבי, את המטבח היום מוביל בכשרון רב השף בר קוך.
המסעדה בגלגולה החדש יושבת על יסודות המסעדה שקדמה לה פיזית, קולינרית ורוחנית ומטבע הדברים גם מביאה עמה רוח חדשה.

 

חוויה קולינרית ים תיכונית

המסעדה נטועה בהר, עטופה בחורש הטבעי ופונה לנוף השקט ועוצר הנשימה של הרי יהודה ושפלת החוף. כל העשיה במסעדה, מחומרי הגלם וטכניקות הבישול, דרך עיצוב המקום ובחירת כלי ההגשה ועד השירות הקשוב והחם מכוונת לתת לאורחים חוויה שלמה של חיבור לאדמה.

התפריט הוא מפגש קולינארי ים תיכוני, מפרובנס שבדרום צרפת
ועד המטבח הערבי המקומי, שבבסיסו תפיסה הגורסת פשטות
והצמדות לאדמה ולתנאי המקום.

×